Kratki osvrt i zahvala - prva sezona je iza nas!

 

Privodimo kraju prvu sezonu naše i vaše Zekaone, i punog srca, bez fige u džepu, mogu reći da smo sretne, ispunjene i zadovoljne kako je ona prošla. Entuzijazam i ljubav prema onom što radiš je ono što te može pokrenuti čak i kad je najteže ili kada misliš da si se našao pred zaprekom toliko velikom, širokom i dugačkom, da je ne bi mogao preskočiti čak ni da si profesionalni skakač s motkom. Vratit ću se malo unazad i tekstom vas pokušati uvući u naš maleni svijet kojeg su upravo naši članovi učinili najdražim, najveselijim i najdinamičnijim u galaksiji zvanoj život. Svakom od njih zahvalne smo najviše zato što su nas svojim osmijehom iz sata u sat još više motivirali, podržavali, ali i puno toga učli, a svi znamo da svaki početak nije nimalo lak.

O samom početku pričale smo u intervjuu koje je bio objavljen u svima omiljenom journal.hr, a koji je ujedno označio veliki boom u našem mailboxu. Uz određeni broj mama kojima smo okružene privatno, ali i onima koje su mene kao trenericu pratile na mojim prošlim radnim mjestima, upravo nam je taj intervju omogućio najljepše predstavljanje i drugim znatiželjnim mamama koje su nakon pandemije, ali i na samom početku upoznavanja djetetovih i svojih potreba, shvatile koliko je tjelesna aktivnost u kombinaciji s kreativnim sadržajima i neizostavnom, i svima potrebnom interakcijom, važni i bitni.

Krenule smo pune elana i energije, vučene atmosferom koju su stvorile rasplivane nožice, malene ručice željne istraživanja i glasni smijeh zadovoljnih mamama. Dvorana, o kojoj smo pisale isto u jednom blog postu rasla je i razvijala se s nama.  Gledajući i slušajući potrebe svakog našeg člana, nastojale smo je dovesti do te razine, na kojoj se i veliki i mali osjećaju kao doma. Povratne informacije koje smo dobivale potvrdile su da smo se kretale u dobrom smjeru.

Bazeni grada Zagreba su nešto o čemu bismo trebale pisati nadležnima, stoga vas ovdje nemamo namjeru zamarati s problemima na koje smo nailazile, ali svakako želimo naglasiti da smo zahvalne ljudima koje smo srele tim putem i koji su prije svega bili Ljudi. Ovim bih putem, kao trenerica koja se do sada susretala samo s ustrojstvom privatnih bazenskih kompleksa, samo napomenula kako se nadam da će u bliskoj budućnosti i Grad Zagreb shvatiti i prihvatiti činjenicu da smo ovdje svi mi za boljitak najmađih, unaprijeđenje njihovog zdravlja i razvijanje njihovih potencijala. Sukladno tome, vjerujem kako će se ubuduće više pažnje davati malim i mladim entuzijastima koji se ne žele okoristiti od priče koju skladaju, već da je njihov cilj puno veći i ljepši, bitniji i važniji.

Puno je djece u kratkom vremenu prošlo kroz naš prostor, upoznalo se sa Zekaoninim radom, a iako samo ime naše udruge kaže da se volimo 'zekati', naglasak je i na radu i redu, a upravo je to bilo ponekad teško izbalansirati. Ipak, rekla bih da su djeca odlično prihvatila taj omjer zabave, zeke, rada i reda, a njihovo zadovoljno lice na kraju svakog treninga i uzbuđenje na svakom početku novog, daje mi potvrdu da smo odradili jednu jako dobru sezonu.

Posebno smo sretne s odazivom na našu Maštaonu, zato što je to program u kojem djeca ostaju sama, a roditelji ih ostavljaju u naše ruke bezbrižno i opušteno. Jako je važno naglasiti da se ovdje radilo o roditeljima i djeci koja se po prvi puta odvajaju i 'rastaju' na nekoliko sati. Potrošile smo minimalan broj maramica, djeca minimalan broj suza, što će reći da su im dinamika i koncept odgovarali. Povjerenje koje su nam dali roditelji svakog našeg člana Maštaone je nešto na što smo možda i najviše ponosne, Veliko vam hvala na tom!

Sredinom srpnja privodimo našu prvu sezonu kraju, a za jesen vam pripremamo novitete. Duži rad Maštaone, veću dvoranu za starije i termine na bazenu za djecu 3+. Rad s malenima planiramo nastaviti kao i do sada, na dvije lokacije bazena i u omiljenoj Vodnikovoj 10.

Čitam sve napisano po ne znam koji put i dalje nisam sigurna jesam li dovoljno iskazala zahvalnost radi podrške i ljubavi koju ste nam dali. Slijedi nam odmor i skupljanje nove energije za sve što slijedi u rujnu i veselimo se svakom vašem videu uživanja mališana u morskim ludorijama, a uskoro nastavljamo Zekati se zajedno.

Trenerica Paula

 
Previous
Previous

Bebe,djeca i boje

Next
Next

Humanitarna akcija “Veliki malima”